Услови за испорака – Nomad

Услови за испорака

Испораката се врши само на територијата на Република Северна Македонија.

Рок на испорака

Рокот на испорака е до 5 работни дена по потврдата за процесирана нарачка. Сите нарачки направени во петок или за време на викенд ќе бидаат процесирани во првиот следен работен ден.

За време на сезонските намалувања и попусти, испораката може да трае повеќе време од вообичаено.

Преземање на пратки

Курирот ја доставува пратката до одредената адреса на купувачот во периодот од 09:00 до 16:00 часот. Ве молиме во моментот на доставата да обезбедите лице кое ќе биде присутно за подигнување на нарачката на адресата која ја имате приложено. Доколку курирот не успее да Ве пронајде на адресата, тогаш повторно телефонски ќе Ве исконтактираат на бројот кој го имате оставено при креирањето на нарачката и ќе може да се договорите за нов термин на испорака. Доколку и при вториот обид курирот не успее да Ве пронајде тогаш пратката ќе биде вратена кај нас.

 

Достава на специфични пратки (велосипеди)

Доставата е препорачливо да се изврши на фабрички спакуван велосипед. Доколку купувачот сака да му се испорача склопен велосипед, го превзема ризикот за оштетување на велосипедот при транспорт.

Цена на Испорака

Цената за достава на производи над 3.000 денари е бесплатна.

Цената за достава на производи под 3.000 денари е 150 денари.