PHEOS S Q-LITE – Nomad

SHOP

MAROI
јануари 23, 2020
SCARABEO S
јануари 24, 2020

PHEOS S Q-LITE

6,390.00ден

Скијачките очила Pheos S MM од Alpina привлекуваат внимание со нивниот карактеристичен дизајн. Тие се скоро без рамка, создавајќи огромно видно поле. Рамката обезбедува уште поголема стабилност, точка по точка. Огледалните леќи ги рефлектираат инфрацрвените зраци и со тоа го намалуваат напрегањето на очите. Ова ги прави Pheos S MM извонредно добро прилагодени за сончеви денови. “Fogstop” облогата одвнатре спречува замаглување на леќите. Покрај тоа, двојните леќи се јаки и гарантираат 100% заштита од УВ зрачење. Силиконските ленти на каишот гарантираат оптимално вклопување во комбинација со ски шлем. Флексибилната рамка e комформна и удобнa a дво-слојнaта пена гарантира дека тие се исклучително удобни за носење.

Шифра: PHEOS S Q-LITE Категории , ,

Технологија на леќа: Мirror (Огледало)
Вид на леќи: Doublelens Thermoblock за заштита и превенција на леќите од замрзнување
Ниво на заштита: S2
100% Заштита од UV-A, UV-B и UV-C зрачење
Трансмисија: 18-43%
Превенција од замаглување: Слој за магла “Fogstop”
Агол на гледање: 180° благодарение на сферични леќи
Тип на рамка: Цела рамка (Comfort Frame)
Вентилација на рамка: Airframe Venting System за превенција од замаглување
Гоемина: М40

Бренд

Boja

, , , , ,

Пол

Golemina