GRANBY Q-LITE – Nomad

SHOP

MAROI
јануари 23, 2020
SCARABEO S
јануари 24, 2020

GRANBY Q-LITE

4,974.00ден8,290.00ден

Големи скијачки очила, големо видно поле.Тоа го добивате од GRANBY M очила на Алпина. Специјално се дизајнирани за употреба на “powder” имаат извонредна завршна изработка и со нивниот дизајн “без рамка” обезбедуваат големо видно поле. Благодарение на нивната висококвалитетна изработка, тие имаат извонреден сооднос цена / перформанси. Огледалната леќа го рефлектира инфрацрвеното зрачење и со тоа го намалува напрегањето на очите. “Fogstop” облогата одвнатре спречува замаглување на леќите. Покрај тоа, двојните леќи се јаки и гарантираат 100% заштита од УВ зрачење. Флексибилната рамка e комформна и удобнa a дво-слојнaта пена обезбедува удобност при носење. Силиконските ленти на каишот гарантираат оптимално вклопување во комбинација со ски шлем. Тие исто така импресионираат со перфектната вентилација.
GRANBY M очилата се идеални за сончеви временски услови.

Продолжи кон веб страната на Alpina

Шифра: GRANBY Q-LITE Категории , ,

Технологија на леќа: Mirror (Огледало)
Вид на леќи: Doublelens Thermoblock за заштита и превенција на леќите од замрзнување
Ниво на заштита: S3
100% Заштита од UV-A, UV-B и UV-C зрачење
Трансмисија: 8-18%
Превенција од замаглување: Слој за магла “Fogstop”
Агол на гледање: 180° благодарение на сферични леќи
Тип на рамка: Цела рамка (Comfort Frame)
Вентилација на рамка: Airframe Venting System за превенција од замаглување
Гоемина: М50

Бренд

Boja

, , , , , , ,

Пол

Golemina