ESTETICA Q-LITE – Nomad

SHOP

MAROI
јануари 23, 2020
SCARABEO S
јануари 24, 2020

ESTETICA Q-LITE

3,894.00ден8,290.00ден

Estetica M од Алпина се идеални скијачки очила благодарение на висококвалитетните технологии. Tие гарантираат одлична видливост и најдобра можна заштита. Со безрамниот дизајн, видното поле е огромно. Огледалните леќи ги рефлектираат инфрацрвените зраци и со тоа го намалуваат напрегањето на очите. Ова ви дава оптимална видливост во сончеви временски услови. “Fogstop” oблогата однатре спречува замаглување на леќите. Двојната леќа е исто така отпорна и гарантира 100% заштита од УВ зрачење. Силиконските ленти и подвижните куки гарантираат оптимално вклопување на главата. Флексибилната комформна рамка и удобната двослојна пена гарантираат дека Estetica M се исклучително удобни за носење.
Придобивката за носителите на корективни наочари: Estetica M може да се носи преку нормални визуелни помагала

Продолжи кон веб страната на Alpina

Шифра: ESTETICA Q-LITE Категории , ,

Технологија на леќа: Мirror (Огледало)
Вид на леќи: Doublelens Thermoblock за заштита и превенција на леќите од замрзнување
Ниво на заштита: S2
100% Заштита од UV-A, UV-B и UV-C зрачење
Трансмисија: 18-43%
Превенција од замаглување: Слој за магла “Fogstop”
Агол на гледање: 180° благодарение на сферични леќи
Тип на рамка: Цела рамка (Comfort Frame)
Вентилација на рамка: Airframe Venting System за превенција од замаглување
Гоемина: М30
Можност за носење преку нормални визуелни помагала.

Бренд

Boja

, , , , , , ,

Пол

Golemina